Καλώς ήλθατε στο blog των ελληνικών πινακίδων κυκλοφορίας! Ακολουθεί λίστα με τις τελευταίες παρατηρήσεις όλων των διευθύνσεων της χώρας, ενώ στα περιεχόμενα ιστολογίου θα βρείτε πολλά στοιχεία για όλους τους συνδυασμούς που δόθηκαν, δίνονται ή πρόκειται να δοθούν, τόσο στα αυτοκίνητα όσο και στις μοτοσυκλέτες, στην Ελλάδα.

Για συζήτηση ή απορίες σχετικά με τις πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς και για να στείλετε τις δικές σας παρατηρήσεις συμβάλλοντας στην ανανέωση της σχετικής λίστας, επισκεφτείτε το φόρουμ των Ελληνικών Πινακίδων Κυκλοφορίας (απαιτείται εγγραφή).

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Πληροφορίες για τις πινακίδες στο Άγιον Όρος

Στο Άγιον Όρος χρησιμοποιούνται διαφορετικού είδους πινακίδες για τα οχήματα, με τα αρχικά ΑΟ. Οι παλιότερες ήταν της μορφής ΑΟ ΨΨΨ, όπου ΨΨΨ 1 ως 3 ψηφία. Οι νέες «ευρωπαϊκές», που αριστερά φέρουν τη μπλε λωρίδα με την ευρωπαϊκή σημαία και το σήμα GR, είναι της μορφής ΑΟ ΨΨΨ ΨΨ. Μεταξύ γραμμάτων και αριθμών μεσολαβεί δικέφαλος αετός. Ο τριψήφιος αριθμός στο κέντρο δηλώνει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, ενώ ο διψήφιος που ακολουθεί δηλώνει την ιδιοκτησία του οχήματος. Αν ο διψήφιος είναι στο διάστημα 01-20, το όχημα ανήκει σε μια από τις είκοσι μονές, ενώ όσα φέρουν τον αριθμό 21 είναι της Ιεράς Κοινότητας ή των δημοσίων υπηρεσιών που εδρεύουν στο Άγιο Όρος.
Παράδειγμα πινακίδας στο Άγιον Όρος:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου